Achterhoek

Aan de slag met spelen in de open lucht: 'Ik gun iedereen een plek om buiten te spelen'

'Ik gun iedereen een plek om lekker buiten te kunnen spelen'
'Ik gun iedereen een plek om lekker buiten te kunnen spelen' © Gelderland Helpt
GROENLO - Nicole Rouwmaat is een van de oprichters van Ravott'n, een buiten natuurspeelplek in Groenlo. Een plek waar kinderen de natuur kunnen ontdekken en lekker kunnen klimmen en klauteren. Op zaterdag 19 maart gaat presentatrice Esther Stegeman de Gelderland Helpt Battle aan om de speelplek nog mooier te maken.
"Ik vind het belangrijk dat kinderen lekker buiten kunnen spelen. Nu zeker, met die ellende allemaal. Ik moet dan altijd denken aan de tekst van Loesje; 'Wat er ook speelt in de wereld, laat het de kinderen zijn', aldus Nicole Rouwmaat.
Ravott'n is een natuurspeelplek. "We hebben alles bedacht met natuurlijke materialen. Die uitstraling willen we ook heel graag behouden, geen felle kleuren en plastic. We willen kinderen uitnodigingen met de natuurlijke elementen aan de gang te gaan, zoals water en zand. Lekker gezond buiten spelen."

Blote voetenpad

Een van de kinderen die graag speelt bij Ravott'n is Aaf. Zij had een superleuk idee om de speelplek nog mooier te maken; een blote voetenpad. Ze maakte een prachtige schets en ging er mee naar de vrijwilligers van Ravott'n die het idee gelijk hebben opgepakt.
De uitvoering wordt aanstaande zaterdag 19 maart gedaan in het tv-programma Gelderland Helpt The Battle. Presentatrice Esther Stegeman gaat met vrijwilligers aan de slag om het pad aan te leggen en nog andere dingen te realiseren om de speelplek nog mooier te maken.
Hieronder de oproep voor het programma Gelderland Helpt The Battle
Aan de slag met spelen in de open lucht in Groenlo
Maar of dit alles gaat lukken, hangt af van de hoeveelheid hulp die Esther krijgt. Dus aan iedereen die dit leest: kom zaterdag helpen want alle hulp en alle goederen zijn welkom.

Inzamelactie

Tijdens de klusdag op 19 maart worden er ook goederen ingezameld voor Oekraïne via Stichting Oost Europa Hulp Lichtenvoorde. Zij zullen bij Ravott'n aanwezig zijn om uw spullen in ontvangst te nemen. Ze zijn op zoek naar dekbedden, slaapzakken, dekens, matrassen en hygiënische producten. Elk product levert presentatrice Esther Stegeman punten op wat de kans op de overwinning groter maakt.
Onder het genot van een lekker bakje koffie is iedereen welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de halve Maanweg in Groenlo. We zien u graag!