Gelderland

Kandidaat-raadslid CDA overlijdt dag voor verkiezingen

Herman Boesveld.
Herman Boesveld. © CDA Rheden
ELLECOM - Herman Boesveld, raadsvolger en kandidaat-raadslid van CDA Rheden, is een dag voor de start van de gemeenteraadsverkiezingen overleden. Boesveld stond op nummer 6 van de kieslijst bij het CDA.
Boesveld stierf zondag na een zeer kort ziekbed. Vorige week woensdag werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Nadat hij aanvankelijk leek te herstellen, verslechterde zijn gezondheid afgelopen weekend. Herman Boesveld, die in Ellecom woonde, is 68 jaar geworden, meldt mediapartner Studio Rheden.

'CDA'er in hart en nieren'

Boesveld was volgens de partij een CDA'er in hart en nieren. Anderhalve week geleden was hij in het kader van de campagne nog op werkbezoek bij de kleinschalige dagbesteding de Zonnehoeve in Laag-Soeren.
Van 2014 tot 2018 was hij raadslid voor het CDA in de gemeenteraad van Rheden. Hij was actief in de rekeningcommissie en later in de financiële commissie. In het in memoriam geeft CDA Rheden aan dat Herman een groot sociaal hart had. Altijd stond hij pal voor de mensen die het niet op eigen kracht konden redden en hij liet het niet bij woorden; waar mogelijk stond hij mensen met raad en daad terzijde.

Campagnes stilgelegd

De verkiezingscampagnes zijn zondag door alle partijen grotendeels stilgelegd. Dinsdagavond tijdens de laatste normale raadsvergadering van de oude raad zal de burgemeester stil staan bij het overlijden van raadsvolger Herman Boesveld.