Gelderse Vallei

Vluchtelingen krijgen plekje in gemeentehuis, deel personeel moet verhuizen

Burgemeester Wimar Jaeger.
Burgemeester Wimar Jaeger. © Gemeente Scherpenzeel/Ted Walker Fotografie
SCHERPENZEEL - De gemeente Scherpenzeel wil vluchtelingen opvangen in het eigen gemeentehuis. Momenteel wordt onderzocht of dat mogelijk is. "We nemen graag onze verantwoordelijkheid."
Het zou dan gaan om de 'villa', een onderdeel van het gemeentehuis. Volgens de gemeente moet een deel van het personeel dan ergens anders werken. Komende week worden aannemers benaderd voor offertes om het pand zo snel mogelijk om te bouwen tot een tijdelijke opvangvoorziening.

'Waardige opvang'

"We nemen graag onze verantwoordelijkheid om deze oorlogsvluchtelingen een veilige plek te bieden", zegt Wimar Jaeger, de burgemeester van Scherpenzeel. "De nood is enorm. We slaan de handen in een om met elkaar goede, veilige en waardige opvang te regelen. De Villa kan op korte termijn geschikt worden gemaakt, dus daarvoor treffen we intern maatregelen om dit mogelijk te maken."
Het gemeentehuis is niet de enige beoogde opvanglocatie. Er zijn gesprekken gevoerd met eigenaren van locaties waar tussen de 15 en 50 mensen een langere tijd opgevangen kunnen worden. Over drie weken is daar meer duidelijkheid over.
In de gemeente Scherpenzeel zijn nu tien vluchtelingen opgevangen. Zij verblijven bij particulieren.