Arnhem en omstreken

Hondje Nonna is terecht na angstige avonturen en een grootse zoektocht

Nonna is na 36 uur en angstige avonturen terecht
Nonna is na 36 uur en angstige avonturen terecht © Persbureau Heitink
OOSTERBEEK - Hondje Nonna is terecht. De 7-jarige Jack Russel ontsnapte zaterdag in Oosterbeek bij de oppas, om vervolgens in paniek te raken op het spoor tussen Oosterbeek en Wolfheze. Daardoor reden treinen zaterdagmiddag met vertraging of vielen zelfs uit.
Een machinist stopte voor Nonna en wist haar onder de trein vandaan te krijgen waarop ze vervolgens weer vluchtte. Al dat getoeter en de trillingen van de treinen, en vast zitten tussen de hekken van het traject, vergrootte de blinde paniek bij Nonna.

Helikopter met warmtebeeldcamera

Bij de zoektocht die volgde werd zaterdag ook politie ingezet. Agenten zochten te voet en met een helikopter met warmtebeeldcamera om vanuit de lucht een groter gebied te doorzoeken. De zoektocht werd om 22.15 uur gestaakt, en de volgende ochtend voortgezet.
Zondagmiddag om 14.30 en later om 17.15 uur kwamen er nieuwe meldingen, uit Arnhem inmiddels. Daar rende Nonna de Koningsweg op, waarop een bus voor haar in de remmen moest. Uiteindelijk versperden auto's haar de weg en sprong ze een wagen met geopende deuren in.

Zie ook: