Gelderse Vallei

Bonnen voor bestuurders peperdure bolides in Teuge

McLaren 600LT Spider, waarde tussen de drie en vier ton, werd ook gecontroleerd.
McLaren 600LT Spider, waarde tussen de drie en vier ton, werd ook gecontroleerd. © Luciano de Graaf
TEUGE - Bij de start van een autotoertocht voor supercars zondag is een tiental bestuurders op de bon geslingerd. De start was op een parkeerplaats bij vliegveld Teuge. Om 10.00 uur verzamelden zich hier mensen met hun zeer dure bolides. Op de Zanden controleerden agenten de wagens.
“We zagen een aantal voertuigen rijden dat niet aan de regels voldeden van de verkeerveiligheid en het negatieve rijgedrag viel op. Toen is besloten om een controle te houden”, vertelt een woordvoerder van de politie. Ze kon nog niet zeggen hoeveel bekeuringen precies zijn uitgedeeld.
Het negatieve rijgedrag viel op
Volgens de fotocorrespondent werden vooral wagens met een te kleine kentekenplaat langs de kant gezet. Toen vervolgens een grotere kentekenplaat op de auto werd gezet, mochten ze weer verder rijden. Eén bestuurder kon volgens de fotocorrespondent de kentekenplaat niet omwisselen en mocht niet verder rijden.
Er was grote interesse in het evenement van autoclub StreetGasm. In totaal 125 auto’s kwamen naar Teuge. Alle wagens zijn inmiddels vertrokken voor de toertocht die richting de Achterhoek gaat en vanmiddag eindigt in Hengelo.