Achterhoek

Uitstel werd afstel: geen bevrijdingsevenement Ettens Mannenkoor

Het bevrijdingsconcert van het Ettens Mannenkoor gaat definitief niet door.
Het bevrijdingsconcert van het Ettens Mannenkoor gaat definitief niet door. © REGIO8
ETTEN - Het bevrijdingsevenement van het Ettens Mannenkoor is definitief van de baan. Ondanks de recente coronaversoepelingen wil de organisatie niet het risico lopen dat het evenement in oktober weer moet worden uitgesteld, schrijft REGIO8.
“In de bijna 110-jarige geschiedenis van het Ettens Mannenkoor is het niet doorgaan van dit bevrijdingsevenement, wat een historisch hoogtepunt had moeten worden, een enorme teleurstelling”, aldus voorzitter Niels Berendsen namens het Ettens Mannenkoor. “Vijf jaren van noeste arbeid zijn verloren gegaan en wat hadden wij onze bevrijders van de Tweede Wereldoorlog graag willen danken en eren voor hun heldendaden.”
In eerste instantie stond het openluchtspelgepland voor juni 2020. Dit werd al snel verplaatst naar een jaar later. Een derde datum werd oktober van dit jaar.
Maar de stekker is eruit. “Ondanks dat het land nu weer te maken heeft met de broodnodige versoepelingen is er geen enkele instantie die kan garanderen dat de situatie zo zal blijven”, aldus de voorzitter. “Je verzekeren tegen corona lukt niet.”

Geld terug

De organisatie geeft mensen die reeds een kaart hadden aangeschaft de gelegenheid om de kaarten in te leveren. “Het geld van de kaarten die niet zijn ingeleverd vloeit dan terug in de kas van het Ettens Mannenkoor”, laat Berendsen weten. “Geld dat het koor heel goed kan gebruiken om het hoofd boven water te houden in deze bijzonder zware tijden voor vrijwel alle culturele verenigingen in het land.”