Liemers

In Zevenaar ziet men door de politici de politiek niet meer

Het gemeenteraadsdebat van Zevenaar trok veel bekijks.
Het gemeenteraadsdebat van Zevenaar trok veel bekijks. © Omroep Gelderland
ZEVENAAR - Voor inwoners van Zevenaar is de keuze reuze op 14, 15 en 16 maart. Met maar liefst tien politieke partijen op het stembiljet is het een flinke kluif om goed te doorgronden waar ze allemaal voor staan. Zodoende is door de hoeveelheid politici het lastig om de lokale politiek te zien.
Dat bleek ook tijdens het gemeenteraadsdebat van Omroep Gelderland, in samenwerking met RTV Connect. Van alle tien de partijen, bestaande uit zes landelijke afdelingen en vier lokale partijen, schoven lijsttrekkers aan in de verkiezingsbus. Een uur lang werd er gedebatteerd, maar met de vele kwesties die spelen, waar iedereen zijn of haar mening over heeft, was het erg lastig om de diepte in te gaan.
Zo ging het uiteraard over de woningcrisis, maar ook over een mogelijke fusie, de mogelijke komst van een IKC, de komst van Oekraïense vluchtelingen en de mogelijke komst van een coffeeshop in de Liemerse gemeente.

Scherpe verschillen

Het was niet zo dat er geen verschillende geluiden te horen waren. Zo was Martin Witjes van ONS Zevenaar fel tegen een nieuwe fusie, in tegenstelling tot zijn drie politiek opponenten. En Jojanneke de Nooij was stellig in haar opvatting dat er absoluut geen coffeeshop moest komen in de gemeente, waar Bart Kagei van GroenLinks het juist wel een goed idee vond.
Maar met zoveel voor- en tegenstanders is het onderling een kluif om het verschil te zoeken. Dat verschil moet in de details gevonden worden, voor wie daar de tijd voor wil nemen. Maar de beslissing kan uiteindelijk ook vallen op basis van de persoonlijkheid van de volksvertegenwoordiger.
Het debat terugkijken? Dat kan hier.