Noord-Veluwe

Nunspeet herdenkt Robbin (19) met fakkels en indrukwekkende stilte

Vrienden van Robbin lopen met een fakkel door Nunspeet
Vrienden van Robbin lopen met een fakkel door Nunspeet © Omroep Gelderland
NUNSPEET - Zijn lichaam is nog steeds niet terug in Nederland. Maar vrienden van de in Peru omgekomen Robbin uit Nunspeet wilden hem toch graag herdenken. Daarom werd er vrijdagavond een stille tocht gehouden voor de 19-jarige Nunspeter, die door een vliegtuigongeluk om het leven kwam.
Die stille tocht werd massaal bezocht, aldus RTV Nunspeet. Zo'n 300 vrienden en familieleden liepen mee. Een indrukwekkend gezicht, zeker met de fakkels die door de vriendengroep voor Robbin werden ontstoken. De tocht startte bij de Veluvine in Nunspeet. Vriend en mede-initiatiefnemer Boaz
De fakkels werden uiteindelijk gedoofd voor café 'De Zaak', de stamkroeg van Robbin. Binnen werden er nog bloemen neergelegd door de familie.

Onderzoek

Robbin kwam op 4 februari om het leven bij een vliegtuigongeluk. Daarbij verloor ook de 18-jarige Bram uit ’t Harde het leven. Die laatstgenoemde werd vorige week zaterdag al herdacht in zijn woonplaats. Wanneer de stoffelijk overschotten van de jongens terugkomen naar Nederland is nog niet duidelijk. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de vliegtuigcrash.