Rivierengebied

Fruitcorso in Tiel gaat dit jaar wel door

Na twee jaar geen corso door corona heeft Tiel in september weer en Fruitcorso.
Na twee jaar geen corso door corona heeft Tiel in september weer en Fruitcorso. © ANP
TIEL - Het Fruitcorso in Tiel gaat dit jaar, na twee corsoloze jaren door corona, weer door. Het bestuur van Stichting 4-Stromenland heeft in samenspraak met de betrokken partners dit besluit genomen. Het betreft de zestigste editie in het derde weekend van september.
Naast het zestigjarig bestaan van het Fruitcorso zijn er nog twee kroonjaren: twintig jaar kindercorso en 55 jaar mozaïeken. Voor het eerst rijdt het Fruitcorso met de UNESCO-status: sinds vorig jaar staat het corso op de Lijst van Immaterieel Erfgoed.
Voorzitter Laurens Verspuij laat weten dat hij blij is dat het corso weer kan worden gehouden. "Na twee jaar willen wij Nederlandse en internationale bezoekers weer kennis laten maken met een ander virus: het corsovirus."
Het Fruitcorso is een van de evenementen tijdens de Betuwse Oogstweek. De bekendmaking van andere activiteiten volgt later. Stichting 4-Stromenland moet nu op zoek naar vrijwilligers, van organisatiekracht tot hekkensjouwers, zegt stichtingsvoorzitter Verspuij.