Stedendriehoek

Vechtpartij, file en boete bij stuntende benzinepomp: veiligheid in het geding

Commoties lopen op bij een prijsstunt van een benzinepomp in Eerbeek.
Commoties lopen op bij een prijsstunt van een benzinepomp in Eerbeek. © Luciano De Graaf
EERBEEK - Bij een benzinepomp in Eerbeek die stuntte met brandstofprijzen, zijn donderdagmiddag ongeregeldheden uitgebroken. Er stond een wachtrij van ongeveer 150 auto's voor het benzinestation. Er werd gevochten en er is een boete uitgedeeld. In de rij bij de benzinepomp zou een conflict zijn ontstaan over voordringen.
De gemeente heeft verkeersregelaars ingezet, die op enig moment werden geassisteerd door de politie. De actie duurde van 15 tot iets na 16 uur.
Bekijk de beelden:
150 auto's in de rij voor benzinepomp
Met de torenhoge brandstofprijzen hebben automobilisten er heel wat voor over om goedkoop te tanken. De lange file om benzine voor 1,17 euro te kunnen tanken, liep door tot in een woonwijk. Op de borden werd op gegeven moment aangegeven dat de actie vol was. 'Bespaar je de moeite en bespaar de tijd. Dit ga je niet redden' was het advies van de verkeersregelaars van de gemeente Brummen.

Boete voor voorkruipen

Net voor de start van de actie zou een automobilist zijn voorgekropen. Nadat hij werd aangesproken door een agent werd hij volgens een fotocorrespondent brutaal en gaf hij een grote mond. De ongeduldige automobilist moest vervolgens vertrekken, maar weigerde. Daarop zou de bekeuring zijn uitgedeeld en is de man alsnog weggestuurd.

Tinq stopt met acties

De afgelopen tijd was het op veel meer plaatsen in Nederland veel te druk bij pompstations van Tinq, dat op meerdere dagen bij steeds andere pompstations jubileumacties hield. Na donderdagmiddag besloot het bedrijf de acties te stoppen, omdat het bedrijf de veiligheid van eigen medewerkers en klanten niet meer kan waarborgen. Er ontstond agressie in de files, waarbij medewerkers moesten uitwijken voor bestuurders die boos wegreden, aldus het bedrijf.
Zie ook: