Noord-Veluwe / Gelderse Vallei

Angelique Krüger gaat als eerste strijd aan voor een 'belevingstuin' in Ermelo

Angelique Krüger strijdt voor een 'belevingstuin' in Ermelo.
Angelique Krüger strijdt voor een 'belevingstuin' in Ermelo. © Omroep Gelderland
ERMELO - Geprikkeld worden en uitdaging vinden in de buitenlucht. Voor de bewoners van ‘s Heeren Loo in Ermelo is dat een wens die misschien uitkomt. Presentatrice Angelique Krüger gaat voor Gelderland Helpt ‘The Battle’ aankomende zaterdag 12 maart proberen een speciale belevingstuin voor hen te realiseren.
Zaterdag trapt Angelique ‘The Battle’ af tussen vijf presentatoren van Omroep Gelderland. Want hoe behulpzaam zijn onze presentatoren Angelique, Harm, Esther, Frank en Jochem? Iedere aflevering gaat één presentator aan de slag met het realiseren van telkens andere hulpvragen in de provincie. Aanstaande zaterdag de hulpvraag van de bewoners van ‘s Heeren Loo in Ermelo.

Belevingstuin

"Op de Rank wonen twintig verstandelijk beperkte en meervoudig gehandicapte bewoners die dagelijks hulp en zorg nodig hebben", vertelt begeleidster Hennie Benek. "De tuin is een ruimte die verbinding en geborgenheid kan geven aan onze bewoners. De één helpt mee met het planten en de ander geeft water. Of samen langs de bloembakken lopen en rustig zitten en genieten van de geur en vogelgeluiden. Hiermee kunnen we onze bewoners extra prikkelen en uitdagen."
Bekijk de video:
De bewoners van ‘s Heeren Loo in Ermelo zoeken hulp bij het realiseren van een belevingstuin

Inzamelen voor Oekraïne

Iedere uitzending wordt er ook aandacht besteed aan een lokale stichting die goederen inzamelt voor een goed doel. Niesje Last verloor haar hart jaren geleden aan het Afrikaanse land Gambia. Zij ontmoette daar Karamba, die ze in haar hart sloot. Om het dorp Toniataba, waar Karamba woont, te helpen in hun ontwikkeling startte de Ermelose met Stichting Karamba. Samen met mede Ermeloërs en kringloopwinkel ‘De Zaak Van Ermelo’ zamelen zij spullen in om de school in het dorp te voorzien van lesmateriaal. Zo verzamelen ze kookgerei in voor de horecaopleiding en naald en draad voor de kleermakersopleiding.
Door de actuele ontwikkelingen in de wereld zamelt de stichting en ‘De Zaak Van Ermelo’ deze week goederen in voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Zaterdag wordt daarom een inzamelingsactie gehouden om kleding, slaapzakken, dekbedovertrekken, toiletartikelen en handdoeken in te zamelen voor Oekraïne.

Enckerkamp 10

Komende zaterdag 12 maart gaat Angelique dus The Battle aan. Ze gaat dan proberen een belevingstuin te realiseren voor de bewoners van ‘s Heeren Loo en zoveel mogelijk spullen in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne.
Maar of dit alles gaat lukken, hangt af van de hoeveelheid hulp die Angelique krijgt. Dus aan iedereen die dit leest: kom zaterdag helpen want alle hulp en alle goederen zijn welkom.
Onder het genot van een lekker bakje koffie is iedereen welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Enckerkamp 10 in Ermelo.