Arnhem en omstreken

'Totale dwaas' ramt auto's tijdens politieachtervolging

De politie loste twee waarschuwingsschoten en hield de man aan.
De politie loste twee waarschuwingsschoten en hield de man aan. © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
ARNHEM - Een automobilist heeft vrijdagavond meerdere auto's geramd op de A12. Dat gebeurde terwijl de persoon werd achtervolgd door de politie.
Agenten zagen een voertuig rijden op de A12, waarvan het kenteken terugkwam in het systeem van de politie. Een andere politieauto heeft de automobilist vervolgens een stopteken gegeven ter hoogte van de afslag Arnhem-Noord. Maar op het allerlaatste moment besloot de bestuurder, vlak voor de vangrail, zijn weg te vervolgen op de A12.

200 kilometer per uur

“Een wilde achtervolging ontstond”, zo laat de politie weten, “waarbij de bestuurder, nu verdachte, als totale dwaas door het verkeer reed met snelheden ver boven de 200 kilometer per uur.” De verdachte heeft tijdens die achtervolging meerdere voertuigen geramd en geraakt.

Geen rijbewijs

Uiteindelijk raakte zijn auto defect op de Amsterdamseweg in Arnhem. Hij besloot het daar op een lopen te zetten, maar agenten wisten hem aan te houden. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.
De politie zoekt getuigen van de achtervolging. Ook mensen die geramd zijn door het voertuig wordt gevraagd zich te melden bij de politie.