Rijk van Nijmegen

Het parkeerprobleem in het centrum van Wijchen is opgelost

Het parkeerprobleem van Wijchen is opgelost.
Het parkeerprobleem van Wijchen is opgelost. © Omroep Gelderland
WIJCHEN - Er is een oplossing voor het parkeerprobleem in het centrum van Wijchen. Dat vertelde wethouder Geert Gerrits, tevens lijsttrekker van Kernachtig Wijchen, tijdens het gemeenteraadsdebat van Omroep Gelderland, in samenwerking met RN7.
Het was verrassend dat de toezegging vrijdagochtend gegeven werd. "Parkeren is hartstikke belangrijk, dat moet je goed organiseren", vertelde Gerrits. "Samen met alle ondernemers, de bezwaarmakers, de betrokken partijen hebben we heel intensief overleg gevoerd. We hebben deskundigen aan tafel gehad en we zijn eruit. Er is een gezamenlijke parkeeroplossing."
Björn Derksen, lijsttrekker van het CDA, was verrast. En niet per se positief. "Ik vind het heel bijzonder dat je dat als raadslid van de tweede partij van Wijchen, in een debat in een bus op de markt van Wijchen, moet vernemen. Terwijl we er al zo lang naar vragen." Gerrits pareerde dat de oplossing vrijdagochtend vroeg is vastgesteld.

Concreet

Maar wat de oplossing precies is, daar wilde de wethouder nog niet al te veel over uitweiden. "Het gaat erom dat er voldoende parkeerplaatsen komen", vertelde Gerrits. Daarbij moeten de zorgen van de ondernemers worden weggenomen.
Zowel het kort parkeren voor supermarktbezoekers als het lang parkeren voor centrumbezoekers moet volgens hem dus goed geregeld zijn. "Daar hebben we een oplossing voor gevonden", aldus de politicus.
Het debat terugkijken? Dat kan hier.