Gelderland

Ook in actie voor Oekraïne? Meld jouw hulpactie hier aan!

Overal starten inzamelingen voor Oekraïne.
Overal starten inzamelingen voor Oekraïne. © ANP
ARNHEM - Of het nou gaat om het inzamelen van spullen of het doneren van geld, overal in Gelderland komen mensen in actie voor het door oorlog getroffen Oekraïne. Meld hier jouw eigen actie aan.
Een van Gelderlanders die in actie komt, is Erna Mecking uit Ulft. Volgens de ondernemer is er vraag naar voedsel zoals pasta, rijst, groenten in blik, koffie en thee. Ook luiers, pleisters en verband neemt ze aan. In de winkels Erna’s Boutique en Meckings’s Sportshop staat ook een pot waar mensen geld in kunnen doen.
Ook de 12-jarige Dieuwertje Pool uit Bennekom zamelt spullen in. De eerste vrachtwagen is al volgeladen en via Polen onderweg naar Oekraïne. In Apeldoorn zamelt stichting WHOE vooral verbandmateriaal in, maar ook dekens, handdoeken, paracetamol en dekbedden. Via het Nijmeegse #RoomforUkraine kun je een kamer beschikbaar stellen voor vluchtelingen.

Meld jouw eigen actie aan

Vul hieronder de gegevens van jouw actie voor Oekraïne in. Na het invullen verschijnt jouw actie op het kaartje van Gelderland onderaan deze pagina.

Rode Kruis en Unicef

Vanuit de bekende organisaties klinkt ook de oproep om vooral geld te doneren. Zo geeft de gemeente Culemborg namens iedere inwoner een euro aan Giro 999 van Stichting Vluchteling. Ook onder meer het Rode Kruis en Unicef nemen donaties aan. En sinds maandag is ook Giro555 geopend vanwege de dreigende humanitaire ramp in Oekraïne.
Check hieronder welke acties er bij jou in de buurt al lopen.