Achterhoek

Chris krijgt honderd nieuwe fietsen na optreden bij Omroep Gelderland

Chris Blij knapt fietsen op.
Chris Blij knapt fietsen op. © Omroep Gelderland
GROESSEN - Chris Blij knapt met zijn Stichting Blij al jaren gebruikte fietsen op voor vluchtelingen en minima. Een maand geleden kwam Blij met zijn stichting in het nieuws en sindsdien regent het bedankjes en worden er fietsen voor de deur afgeleverd.
"Ik denk dat ik zeker 3600 reacties en bedankjes heb gehad", zegt Chris enthousiast. "Nadat mijn verhaal bij jullie kwam, hebben ook andere media het opgepikt. Ik had het niet verwacht, maar het aantal reacties was enorm."

Fietsen blijven maar komen

Met zijn stichting knapte Chris al ruim 700 fietsen op. Maar dat aantal gaat alleen nog maar groeien. "Minstens honderd. Echt enorm bijzonder en vaak ook hele mooie fietsen", zegt hij dolblij. "Ook uit Brabant en zelfs uit Noord- en Zuid-Holland. Van buiten de provincie komen ze dus ook, en zelfs een paar elektrische!.
"Laatst ben ik naar Berg en Dal gegaan, bij Nijmegen, om een fiets uit de schuur op te halen. Ik vroeg aan ze hoe ze van mij af wisten en blijkbaar had de buurvrouw over mij gesproken."

'Elke dag is het feest'

Enthousiast gaat Chris door: "Een tijdje geleden heeft een Syrische man een elektrische fiets opgehaald. Hij moest ruim 600 kranten wegbrengen. Ze mogen zelf hun fiets uitzoeken en ze zijn er enorm blij mee. Ook de aankomende dagen komen er weer wat mensen langs. Elke dag is het feest en staan er mensen bij ons op de stoep."