Noord-Veluwe

Bestuurder (25) ongeval Nunspeet had niet gedronken

De brandweer ontfermde zich woensdagavond over de gewonde herdershond.
De brandweer ontfermde zich woensdagavond over de gewonde herdershond. © Stefan Verkerk / NewsUnited
NUNSPEET - Het ongeval in Nunspeet woensdagavond waarbij twee mensen en een hond gewond raakten, werd veroorzaakt door een bakwagen die achterop stilstaande auto's is gereden. Uit onderzoek blijkt nu dat de 25-jarige bestuurder niet had gedronken. Hoe het gaat met de twee gewonden en de herdershond, is niet duidelijk volgens de politie.
Een 71-jarige man uit de gemeente Nunspeet stond woensdagavond op de de Eperweg (N795) voor het rode verkeerslicht te wachten. Achter hem stond nog een auto met daarin vier mensen uit dezelfde gemeente. Een zogeheten bakwagen, die werd bestuurd door een 25-jarige automobilist uit Heemstede, knalde achterop deze auto. De politie zegt dat geen van de betrokken bestuurders had gedronken.

Hond was er slecht aan toe

Twee inzittenden van de auto ervoor, een 59-jarige man en een 58-jarige vrouw uit de gemeente Nunspeet, raakten hierbij gewond. De vrouw moest naar het ziekenhuis. De herdershond zat in een bench achterin de wagen. Die moest naar de dierenarts voor behandeling en zou er slecht aan toe zijn geweest. De politie kan niet zeggen hoe het gaat met de gewonden en de hond. Ter plaatse leek het dier er woensdagavond niet goed aan toe te zijn.
In de wagen zaten ook een 18-jarige man en een 20-jarige vrouw uit de gemeente Nunspeet. Zij raakten, evenals de bestuurders van de andere voertuigen, niet gewond.