Rivierengebied

Twee verkiezingsdebatten in Culemborg

De gemeente Culemborg houdt twee verkiezingsdebatten.
De gemeente Culemborg houdt twee verkiezingsdebatten. © SRC
CULEMBORG - De gemeente Culemborg houdt in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen twee verkiezingsdebatten, op 9 en 14 maart. Lijsttrekkers en kandidaat-raadsleden gaan dan met elkaar in debat.
Tijdens het eerste debat in theater De Fransche School zijn de thema's verkeer en vervoer en duurzaamheid. Het tweede debat staat volledig in het teken van wonen. Dat debat vindt plaats in cultureel centrum de Gelderlandfabriek.
Beide debatten beginnen om 20.00 uur. Lokale omroep SRC verzorgt op 9 maart een livestream via zijn website. Wie de debatten wil bijwonen, kan zich aanmelden bij de gemeente.
In de regio doet de instelling die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking Prezzent een oproep aan alle gemeentelijke politieke partijen. Prezzent wil graag dat die in de aanloop naar de verkiezingen vooral korte zinnen en duidelijke taal gebruiken. Ook is het verzoek aan de partijen om een video te maken waarin kort en bondig en in begrijpelijke taal de standpunten worden toegelicht.