Gelderland

De natuur beleven vanuit je luie stoel? Kijk naar deze livestreams

Edelherten in de bronsttijd
Edelherten in de bronsttijd © ANP
ARNHEM - De zon overheerst deze woensdag in Gelderland. Hoewel we nog in de winterperiode zitten, lijkt het wel een beetje op de lente. De dieren die in onze provincie leven merken dat ook.
BuitenGewoon, het natuurplatform van Omroep Gelderland, heeft op verschillende plekken in onze provincie camera's opgehangen. Zo kan je vanuit je luie stoel genieten van de natuur en wilde dieren.

LIVESTREAM: Nationaal Park De Hoge Veluwe

We beginnen met een livestream op de Veluwe. Buitengewoon heeft samen met Het Nationale Park De Hoge Veluwe een camera geplaatst in het park. Je kijkt uit over een stuk bos met een drinkvijver. Geziene gasten: herten en zwijnen.

LIVESTREAM: Broedende bosuilen in Brummen

In Brummen werd op 23 januari het eerste ei gelegd door een paar bosuilen. In de nestkast liggen inmiddels al meerdere eieren.

LIVESTREAM: Slechtvalken in Ede

Een paartje slechtvalken heeft een fantastische plek uitgezocht, namelijk de 85 meter hoge schoorsteen op het voormalige ENKA-terrein in Ede. Het is de hoogste historische schoorsteen van Nederland.

LIVESTREAM: Ooievaarsopvang in Herwijnen

En in samenwerking met Ooievaarsopvang Herwijnen kan je uitkijken op het dak van de opvang. Het is daar een komen en gaan van ooievaars. De vogels die te zien zijn op deze livestream kunnen in hun eigen levensonderhoud voorzien en zoeken hun eigen voedsel in de wijde omgeving.

Camera's over de hele wereld

Maar ook buiten onze provincie kunnen natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Er zijn honderden livestreams online te vinden. Het grote voordeel: je ziet compleet andere diersoorten en je hoeft er niet voor te reizen.

LIVESTREAM: Woestijn in Namibië

LIVESTREAM: Nationaal park in Zuid-Afrika

LIVESTREAM: Amerikaanse zeearend in de Verenigde Staten