Stedendriehoek

Overvaller cafetaria slaat op de vlucht: 'Knap vervelend'

Overval op cafetaria Charly in Apeldoorn.
Overval op cafetaria Charly in Apeldoorn. © Luciano de Graaf
APELDOORN - Cafetaria Charly aan de Arnhemseweg in Apeldoorn is dinsdagavond overvallen. De dader had een steekwapen. De politie heeft nog geen verdachte aangehouden.
Het incident vond iets voor 22.00 uur plaats. Toen de politie arriveerde was de dader al gevlogen. Agenten hebben tot in de wijde omgeving gezocht en zetten daarbij een speurhond in. Ook is een burgernetmelding gedaan. Dat heeft nog niet tot de aanhouding van een verdachte geleid. De politie gaat woensdag verder met het buurtonderzoek en zoekt daarbij naar getuigen en beeldmateriaal.

Knap vervelend

Eigenaar Robert de Haan van de cafetaria klinkt woensdagochtend berustend aan de telefoon: "Het is de eerste keer in 25 jaar dat ik overvallen ben. Het is knap vervelend, maar je doet er niks aan." Zelf was hij tijdens de overval niet in de zaak, maar wel een medewerkster: "Voor haar is het het ergst." De Haan weet wel wat er gebeurd is: "Er kwam een man met een mes de zaak binnen en die vroeg het geld af te geven." Hij vertelt niet hoeveel geld er buitgemaakt is: "Het is niet veel. Het meeste wordt gepind."

Signalement

Het gaat om een man, waarvan het volgende signalement naar buiten is gebracht: de verdachte is lang, dun en draagt een zwart black banana pak.
"Mensen die de verdachte zien worden gevraagd om de man niet zelf te benaderen, maar gelijk 112 te bellen", meldt de politie. De verdachte dreigde met een steekwapen.
De politie doet geen mededelingen over een mogelijke buit. Er zijn, zover bekend, geen gewonden gevallen bij de overval.

Cafetaria vaker overvallen

De Haan is eigenaar van één Cafetaria Charly in Apeldoorn. In Barneveld heeft hij nog een zaak. In Apeldoorn zijn meerdere zaken die de naam Cafetaria Charly dragen. Daarvan werd een aantal de voorbije jaren ook al eens overvallen. In november 2021, april 2017, februari 2016 en december 2015 was het daar raak.