Achterhoek

Bier, shotjes en frikandellen: de bestellingen voor carnaval stromen binnen

Albert Ketz, vestigingsdirecteur van Sligro in Doetinchem
Albert Ketz, vestigingsdirecteur van Sligro in Doetinchem © Omroep Gelderland
TERBORG - Niet alleen kroegen en zalencentra zijn druk met carnaval, nu dat alsnog doorgaat. Ook hun toeleveranciers merken dat er in allerijl nog bestellingen gedaan worden voor een goed feestje. "Niet elke plaats doet mee, maar de prominente plaatsen houden ons gelukkig druk."
Fusten bier, frisdrank, shotjes, wijn. Bij de Terborgse Wijncentrale zien ze de bestellingen voor het weekend binnenkomen. "Ja, we mogen niet klagen", zegt Rick Beijer. Volgens hem kunnen ze de vraag nog aan.
Bekijk hier hoe alle drankjes op transport gaan naar de horeca:
Bier, shotjes en frikandellen: de bestellingen voor carnaval stromen binnen
"Je houdt er in principe rekening mee, maar met een slag om de arm. We hadden, voordat het besluit van de overheid kwam, al geschakeld met onze partners: wat doen jullie als het wel kan? Zo kunnen wij snel opschakelen. Wij kunnen het magazijn in drie dagen vol en weer leeg krijgen en dat moest ook wel gebeuren."
Ook bij horecagroothandel Sligro in Doetinchem merken ze dat ondernemers op stel en sprong nog een carnaval organiseren. "Wij zagen wel aankomen dat de lockdown een keer afgelopen zou zijn, maar dat carnaval nog door kon gaan, hadden wij ook niet gedacht", zegt vestigingsdirecteur Albert Ketz.
Ook de Sligro moet daarom een tandje bijzetten. "Je moet zorgen dat je grotere voorraden hebt, in de breedste zin van het woord: echte carnavalsdrankjes, frikandellen, kroketten, plastic bekers. De bierbezorging wordt ook opgeschaald."

'Niet zoals we gewend zijn'

Bij groothandel De Klok Dranken in Groenlo, onderdeel van Grolsch, zeggen ze goed voorbereid te zijn. "De voorraden zijn goed op peil en we kunnen alles uitleveren", zegt een woordvoerder. "Of dat alleen door carnaval komt? Het is sowieso druk omdat alles weer open is, maar dat leidt niet tot problemen."
Bij de horecagroothandel Hanos in Doetinchem is het vooralsnog rustiger. "De drank gaat wel wat, maar het is niet zoals we gewend zijn", zegt een medewerker daar.
Want niet overal in de regio wordt nu carnaval gevierd. Een deel was al verplaatst naar de zomer. En ook daar zijn ze bij de Terborgse Wijncentrale al mee bezig. Beijer: "We hebben in ieder geval al gesproken met de ondernemers die zomercarnaval willen organiseren om al materialen vast te zetten en aanlevermomenten vast te leggen."

Zie ook: