Gelderland

Linda neemt carnavalskraker op met Bennie Solo: 'Nog eentje dan!'

BEUNINGEN - In 'Linda breekt UIT!' laat ik (Linda Geerdink) zien wat er allemaal te doen is in Gelderland. We mogen na twee jaar eindelijk weer carnaval vieren! Goed nieuws voor feestvierders en artiesten. Maar hoe maak je nou een carnavalskraker? Samen met rasartiest Bennie Solo duik ik de opnamestudio in en speel een rol in zijn videoclip.
Ik krijg tips van de regisseur van Tino Martin en de producer van Ronnie Tober. Lukt het mij als barvrouw een fatsoenlijk biertje te tappen en de juiste toonsoort te pakken als ik in de opnamestudio sta? Of leg ik de lat te hoog? Bekijk hier de video:
We hebben afgesproken bij de koning van de carnavalshits: Harald Queens. Harald produceerde nummers voor onder anderen Ronnie Tober en Johnny Purple. De studio is bij hem aan huis. Op het eerste gezicht een kleine tegenvaller... totdat ik de ruimte instap waar microfoon en koptelefoon op me staan te wachten. Het is er net als in de film: voor een raam, met aan de andere kant producer Harald. Bennie geeft me wat aanwijzingen en dan mag ik het koor inzingen van zijn nieuwe nummer: Nog eentje dan!
Linda voelt zich net Trijntje Oosterhuis.
Linda voelt zich net Trijntje Oosterhuis. © Omroep Gelderland
Ik voel me net Trijntje Oosterhuis, maar dan zonder die gouden stem. Ik probeer de juiste toonhoogte te halen, maar voordat ik daar ben, moeten we plaatsmaken voor de volgende artiest. Dertig carnavalskrakers produceert hij normaalgesproken rond deze tijd, maar door corona zijn het er dit jaar vijf.
Ook voor Bennie was het geen vetpot, omdat hij zijn optredens twee jaar lang moest missen. "Maar corona heeft me creatief gemaakt, ik ben veel online gaan doen. Bennie Solo 2.0, zeg maar." Daardoor heeft hij het hoofd boven water weten te houden. "Nog eentje dan is de start van een mooi nieuw seizoen. Ik wil graag meer feestmuziek maken, net als collega-artiesten. Dat de mensen je herkennen van je muziek. Hé, Bennie Solo, van Nog eentje dan, dat hoop je dan, dat ze je nummer scanderen en meezingen in de kroeg."
© Omroep Gelderland
We gaan het testen! De videclip wordt namelijk opgenomen in café Hanneke in Beuningen. De kroeg staat vol met fans van Bennie, de regisseur van onder anderen Tino Martin, en ik. Bennie heeft mij de rol van barvrouw toebedeeld. Leuk, maar ik kan nog geen biertje tappen. Ik krijg nog wat laatste aanwijzingen van regisseur Patchanka Oosterhuis en hoor dan de legendarische woorden: 'Camera loopt...' Om de druk nog wat op te voeren, is de pers ook aanwezig.
© Omroep Gelderland
Tussen de opnames van de videoclip door, worden we gefotografeerd door HP, Hans-Peter van Velthoven. Hij legt vaker grote artiesten op de gevoelige plaat. Nu maakt hij een foto van Bennie en mij voor de cover van zijn nieuwe nummer. Ik kan sterven. Ik voel me een ware artiest, alleen jammer dat het nog niet zo klinkt.
Meer zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal en bekijk daar alle afleveringen van Linda breekt UIT!