Noord-Veluwe

Opnieuw brand in Ermelo: boerderij gaat in vlammen op

Toen de brandweer arriveerde, was de brand aan de Fokko Kortlanglaan al uitslaand.
Toen de brandweer arriveerde, was de brand aan de Fokko Kortlanglaan al uitslaand. © Tim van Donkersgoed / Persbureau Heitink
ERMELO - Bij een brand in Ermelo is in de nacht van dinsdag op woensdag een leegstaande boerderij aan de Fokko Kortlanglaan in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, omdat de locatie al was afgesloten van gas en licht. Een nacht eerder brandde op een vakantiepark aan de Buitenbrinkweg in Ermelo al een chalet volledig af.
De eerste melding van de brand in de leegstaande boerderij kwam rond 23.15 uur binnen. Omdat op de desbetreffende locatie mogelijk moeilijk aan water te komen zou zijn, werd ook een waterwagen meegenomen. Later arriveerden een tweede brandweerauto, een waterwagen uit Nunspeet en een brandweervoertuig uit Putten om te assisteren.
Hoe de brand precies is ontstaan, is onduidelijk. De politie, die ter plaatse was bij de brand, heeft aan een videocorrespondent ter plaatse laten weten het 'bijzonder' te vinden dat in Ermelo binnen een dag twee branden zijn ontstaan op locaties waar geen gas- of lichtaansluiting meer actief was.
Een kraanwagen heeft de woning aan de Fokko Kortlanglaan beetje bij beetje uit elkaar getrokken.