Rijk van Nijmegen

Vierdaagse baalt van storing bij inschrijving: ‘We zijn overvallen door het enthousiasme’

Het enthousiasme is groot bij wandelaars.
Het enthousiasme is groot bij wandelaars. © ANP
NIJMEGEN - Marsleider van de Nijmeegse Vierdaagse Henny Sackers is er niet blij mee dat de website van het wandelevenement op de eerste inschrijfdag overbelast is geraakt. Voor veel wandelaars was het maandagochtend niet of nauwelijks mogelijk hun inschrijving af te ronden.
“Ik vind het vervelend voor de mensen die moeite hebben moeten doen om zich in te schrijven. Ik denk dat we toch een beetje zijn overvallen door het enthousiasme van de wandelaars. De website is berekend op een maximaal aantal bezoekers per moment. De belangstelling die er vanochtend was, heeft de capaciteit overtroffen. We gingen er eigenlijk van uit dat nogal veel mensen de persconferentie van morgen zouden afwachten”, vertelt marsleider Henny Sackers.
'We zijn een beetje overvallen', zegt de marsleider
Marsleider Henny Sackers baalt, maar is vooral blij dat zoveel wandelaars de Vierdaagse weer willen lopen.

Wandelaars staan te popelen

Ondanks deze tegenvaller kijkt hij terug op een mooie dag. “Ik word vrolijk van het enthousiasme van al die wandelaars die niet kunnen wachten tot de inschrijving opengaat en dan massaal gebruik maken van de mogelijkheid om zich in te schrijven. Het zegt iets over hoe de wandelaar staat te popelen om weer mee te doen.”

Servercapaciteit opgeschaald

Een woordvoerder van het wandelevenement laat weten dat zodra de website maandagochtend overbelast raakte, de servercapaciteit is opgeschaald. De verwachting is dat het probleem zich dinsdag niet weer voordoet. Ze benadrukt verder dat wandelfanaten zich nog tot eind maart kunnen inschrijven. Het is niet ‘wie het eerst komt, het eerst maalt’. “Het maakt niet uit wanneer mensen zich inschrijven. Dus ze kunnen het ook op een later moment proberen.”

47.000 deelnemers

Het inschrijflimiet voor het wandelevenement is 49.000 deelnemers, maar op het parcours is er ruimte voor 47.000 wandelaars. Elk jaar zijn er zo’n 4000 annuleringen en mensen die niet komen opdagen. Hierdoor komt het aantal deelnemers, ondanks de 49.000 inschrijvingen, niet boven het maximum van 47.000. Als er meer dan 49.000 inschrijvingen zijn, dan wordt er geloot.