Gelderse Vallei

Deel van snelweg raakt los, vier weken lang filerijden op de A1

Voegovergangen op de A1 bij Hoevelaken.
Voegovergangen op de A1 bij Hoevelaken. © Google Street View
HOEVELAKEN - Op de A1 bij Hoevelaken is het wel vaker druk, maar de komende tijd kunnen weggebruikers op nog wat extra vertraging rekenen. De parallelbaan die het verkeer vanuit Apeldoorn richting de A28 leidt, is namelijk om veiligheidsredenen dicht. En dat veroorzaakt lange files.
De afrit bij Hoevelaken zit sinds zaterdagochtend al dicht, maar deze maandag is het effect pas goed te zien. Rond 8.00 uur stond er volgens de ANWB zo’n 12 kilometer file op de snelweg richting Amsterdam.
Volgens Rijkswaterstaat is de oorzaak een loszittende voegovergang. Dat is de schakel tussen de vaste weg en een brug. Die is deels losgeraakt op de parallelweg, wat kan leiden tot schade aan voertuigen.

Vier weken hinder

De hele parallelweg is daarom voorlopig dicht en kan pas weer open als de voeg volledig is hersteld. De reparatie gaat naar verwachting van Rijkswaterstaat vier weken duren.
Verkeer op de A1 vanuit Apeldoorn dat richting Utrecht moet, krijgt voorlopig het advies om te rijden via de A30 en A12. Verkeer vanaf de A28 naar de A1 ondervindt geen hinder.