Achterhoek

Ondernemers Doetinchem boos over podium The Passion

The Passion, vorig jaar in Roermond.
The Passion, vorig jaar in Roermond. © ANP
DOETINCHEM - Veertig ondernemers in het centrum van Doetinchem zijn niet blij met de locatie voor het hoofdpodium van The Passion op 14 april. De ondernemers zeggen afgelopen week te zijn overvallen met het nieuws over de voorgenomen plek.
“Wij zijn het niet eens met de voorgenomen locatie, omdat door deze locatie onevenredig veel ondernemers worden gedupeerd”, schrijven de ondernemers in een brief aan het gemeentebestuur. Door de plaatsing van het hoofdpodium worden de Heezenstraat en Catharinastraat vanuit het Simonsplein volledig afgesloten. “Dit kunnen wij na twee jaar coronaperikelen en de laatste dramatische lockdown zonder enige compensaties er niet meer bij hebben”, aldus de ondernemers.
De KRO-NCRV, de organisatie van The Passion, liet in november al weten geen publiek toe te staan tijdens het evenement vanwege de coronamaatregelen. Normaal gesproken komen er duizenden bezoekers af op het muzikale paasevenement.

'Betere locaties beschikbaar'

Volgens de ondernemers zijn er betere locaties beschikbaar in Doetinchem, waardoor het niet nodig zou zijn om complete winkelstraten af te sluiten. “Gezien de belangen die op het spel staan moet de beslissing nog eens goed worden overwogen”, aldus de ondernemers. En er moet zeker overleg met gedupeerden aan vooraf gaan, stellen zij.
Mocht de gemeente bij de huidige podia locaties blijven, dan willen de ondernemers verdere juridische stappen ondernemen.