Achterhoek

Hopelijk nu wél Startschotgala, want de kaartjes vliegen de deur uit

Festivalgangers hopen eindelijk weer 'los' te kunnen op nieuwe Startschotfestival.
Festivalgangers hopen eindelijk weer 'los' te kunnen op nieuwe Startschotfestival. © Pixabay
HENGELO - De Hengelose Feestfabriek, de organisatie achter de Zwarte Cross, gaat het opnieuw proberen: het nieuwe festival Startschotgala moet in dit wel doorgaan nadat het vorig jaar is afgelast. Zaterdag gingen de verkoop van in totaal 60.000 kaarten van start. En ze vliegen de deur uit, meldt de organisatie.
Het Startschotgala staat van 1 tot en met 3 april op de agenda op evenemententerrein de Schans in Lichtenvoorde, waar ook de Zwarte Cross wordt gehouden. Aanvankelijk waren er per dag 10.000 kaarten beschikbaar, maar door de grote belangstelling breidde de organisatie dat aantal vrijdag uit naar 20.000 stuks per dag. In totaal zijn er er dus 60.000 kaarten te koop.

Annulering door corona en weerstand

De naam Startschotgala werd eerder gebruikt voor de openingsavond van de Zwarte Cross. Vorig jaar werd de naam gegeven aan het Fieldlab-evenement dat ook als proef diende om te kijken wat er weer mogelijk was in het coronatijdperk. Er kwam veel weerstand en uiteindelijk ging het niet door. Ook het latere feest dat in september zou worden gehouden onder de noemer Mega Immuun Party ging niet door.

Nieuwe poging

Nu wordt er gekeken naar het nieuwe festivalseizoen en komt er een nieuwe poging, weer onder de noemer Startschotgala. Bij de Feestfabriek hopen ze dat het festival de aftrap is voor betere tijden in de horeca- en evenementenbranche, maar ook nu is het absoluut nog niet zeker dat het goed komt.
"De naam Startschotgala dekt wat ons betreft perfect de naam", zegt een woordvoerder van het festival. "De kaartverkoop start nu, maar het blijft spannend met de persconferenties. Komen er versoepelingen? Wat mag er wel en wat niet? Hopelijk krijgen we uiteindelijk definitief groen licht. Mocht het toch niet door kunnen gaan, dan krijgt iedereen die een kaart heeft gekocht gewoon het geld terug."