Arnhem en omstreken

Dapper! Babyneushoorn zet eerste stappen op savanne

De jongste neushoorn van Burgers' Zoo zet zijn eerste stappen buiten.
De jongste neushoorn van Burgers' Zoo zet zijn eerste stappen buiten. © Koninklijke Burgers' Zoo
ARNHEM - Een spannende dag voor de jongste neushoorn van Burgers' Zoo. Hij zet vandaag de eerste stappen op de savannevlakte van de Arnhemse dierentuin.
Het heeft even geduurd voordat bezoekers van de dierentuin de jonge breedlipneushoorn buiten kunnen bewonderen. Drie maanden na zijn geboorte mag het dier dan eindelijk met zijn moeder voor het eerst naar buiten.
Bekijk hier de eerste stappen van het neushoorntje:
Dapper! Babyneushoorn voor het eerst naar buiten

Nieuwsgierig op avontuur

De kennismaking met de giraffen, zebra’s en antilopen verloopt zonder problemen. Het mannetje kijkt wat nieuwsgierig om zich heen en blijft vooral dichtbij zijn moeder in de buurt. Die op haar beurt rustig naar het uitgestrooide hooi sjokt, en vooral interesse in een lekker maal lijkt te hebben. Voor moeder Kwanzee is het dan ook niet de eerste keer dat zij een jong op sleeptouw neemt. Het mannetje, dat de naam Stark kreeg, is alweer haar achtste jong.

Mama als bodyguard

Volgens Burgers' Zoo zijn jonge breedlipneushoorns vaak nieuwsgierig en onderzoekend. De jonkies zijn behoorlijk ondernemend in de wetenschap dat hun circa tweeduizend kilo zware moeder als indrukwekkende bodyguard nooit ver uit de buurt is. Dat is bij Stark vandaag niet anders. Hij snuffelt onbekommerd wat aan een zebra die komt buurten. Ook de andere diersoorten op de Arnhemse savanne – giraffen en antilopen – reageren rustig op de kleine nieuwkomer.