Gelderse Vallei

Vlammen verwoesten zendmast in Bennekom

De mast stond tot op 25 meter hoogte in brand.
De mast stond tot op 25 meter hoogte in brand. © Persbureau Heitink
BENNEKOM - Aan de Hoekelumse Brinkweg in Bennekom is in de nacht van woensdag op donderdag een zendmast uitgebrand. De politie houdt rekening met brandstichting.
De brand brak uit rond 04:30 uur. Omdat de kabels van de brand al tot een hoogte van zo'n 25 meter in brand stonden, liet de brandweer een hoogwerker komen om het vuur goed te kunnen bestrijden.

Brandstichting?

De politie sloot de omgeving van de zendmast af voor sporenonderzoek, maar kon donderdagochtend nog niet zeggen of er sprake was van brandstichting.
Een aanwezige monteur van een telecombedrijf mocht donderdagochtend officieel niets zeggen, maar hij twijfelde daar niet aan: "Nou dat is wel duidelijk, ja. Dat ontstaat niet uit zichzelf dit."
In december gingen ook al twee masten in vlammen op. Toen was het raak in Beekbergen en Loenen.

Bizar

Rob Bongenaar voert het woord namens Monet, de vereniging van netwerkoperators. Hij houdt nog een slag om de arm als hij reageert op het bericht dat er weer een zendmast in brand is opgegegaan. Het is immers nog niet helemaal duidelijk dat er sprake van brandstichting. Maar als dat wel het geval blijkt te zijn, dan vindt hij dat bizar: "Het is bizar dat nog steeds mensen dit doen. Hier wordt vitale structuur aangetast, die we zeker in deze tijd hard nodig hebben."