Liemers

Tentoonstelling Liemers in oorlogstijd komt er dankzij subsidie gemeente

Tentoonstelling WOII, nu nog in opbouw
Tentoonstelling WOII, nu nog in opbouw © Karin Degen, Liemers Museum
ZEVENAAR - De Liemerse oorlogsgeschiedenis is binnenkort te zien in het Liemers Museum in Zevenaar. Dankzij een eenmalige subsidie van ruim 15.000 euro van de gemeente Zevenaar kan de permanente WOII-presentatie nu verder gerealiseerd worden. Het museum ging onlangs open op de nieuwe locatie in de Turmac Cultuurfabriek.
Eerder al hield het museum zelf een crowdfundingsactie om de benodigde 20.000 euro bij elkaar te krijgen. Als alle inwoners van de Liemers een euro zouden inleggen, zou de tentoonstelling gerealiseerd kunnen worden. De ludieke crowdfundingscampagne richtte zich dan ook op het doneren van één euro voor het museum. Helaas leverde dit niet genoeg geld op om de presentatie helemaal af te maken.

Weer reuring

De gemeenteraad vroeg afgelopen december in een motie om het Liemers Museum te steunen. De raad en ook het college van burgemeester en wethouders vinden het belangrijk dat het oorlogsverhaal ook voor toekomstige generaties zichtbaar blijft.
“De oorlogsgeschiedenis mag nooit worden vergeten en moet doorverteld worden aan de jongere generaties", zei Ingrid Mens van het Liemers Museum eerder al.
Mens is tevreden over de eerste bezoekersaantallen na de heropening. Die zou eigenlijk nog voor de kerst zijn, maar ging vanwege de aangescherpte coronamaatregelen helaas niet door. "Maar inmiddels loopt het lekker door met bezoekers, ook doordeweeks. Er is weer reuring, heerlijk!"
Half april moet de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog klaar zijn en opengaan voor bezoekers.

Zie ook: