Noord-Veluwe

'Vliegtuig in Peru stortte neer door technisch defect'

Het vliegtuig in Peru stortte afgelopen vrijdag neer.
Het vliegtuig in Peru stortte afgelopen vrijdag neer. © ANP
'T HARDE - Het vliegtuig dat in Peru crashte met drie Nederlanders aan boord, kampte mogelijk met een mechanisch probleem. Dat melden Peruaanse media op basis van getuigenverklaringen. Het vliegtuig zou nog geen twee minuten in de lucht zijn geweest.
Bij het vliegtuigongeluk kwamen zeven mensen om het leven, onder wie twee jonge mannen uit onze provincie. Het gaat om een 18-jarige man uit ’t Harde en een 19-jarige man uit Nunspeet.
Het vliegtuig, een eenmotorige Cessna 207 van een bedrijf dat rondvluchten organiseert voor toeristen, stortte vrijdag neer in het zuiden van Peru. De toeristen hoopten de wereldberoemde Nazca-lijnen van boven te kunnen zien.

Vliegtuig keerde om

Volgens boeren die door de autoriteiten zijn ondervraagd, was het vliegtuig slechts twee minuten in de lucht. Het toestel zou kort na het opstijgen zijn omgekeerd, meldt dagblad La República. Dat wijst er mogelijk op dat de piloot ontdekte dat er iets aan de hand was.
Het zou de piloot niet op tijd zijn gelukt om een noodlanding te maken. Het vliegtuig stortte neer op zo’n 5 kilometer van het vliegveld en vloog in brand.
Naast de drie Nederlanders overleden ook de andere inzittenden, twee Chileense passagiers en de twee Peruaanse piloten.

Zie ook: