Rivierengebied

Wilma woont op een chaletpark: 'Het is een dorpje op zich'

Chalet op Rivierendal
Chalet op Rivierendal © Omroep Gelderland
OCHTEN - Casterhoven in Kesteren, Herenland in Opheusden; er wordt flink gebouwd in Neder-Betuwe. Maar het aanbod betaalbare woningen is erg klein. Dat ondervond ook Wilma Bunt. De Kesterense zag zich genoodzaakt om op een chaletpark te gaan wonen. En dat bevalt eigenlijk prima.
Hoewel ze er min of meer noodgedwongen terecht kwam, voelt Wilma Bunt zich na bijna een jaar helemaal thuis op recreatiepark Rivierendal. "Ik vind het heerlijk", vertelt zij. "Een groene omgeving, lekker centraal. Ik vind het ook wel fijn om dichtbij mijn roots te zijn en vooral in de buurt bij mijn kinderen want die wonen alle drie in Kesteren."
Bekijk hier de reportage over Wilma:
Wonen op een vakantiepark
Wilma komt uit Dodewaard, woonde lang in Kesteren en een tijdje met haar vriend in een huurhuis in Tiel. Hier werkt zij ook in de zorg voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Maar dit huis ging op een gegeven moment in de verkoop. "We moesten er uit of het kopen", vertelt zij. Dit was het begin van een zoektocht naar andere woonruimte. Maar dat viel niet mee.

'Een huis is niet te betalen'

"Die huizenprijzen zijn gewoon niet te betalen", zegt zij. "Ik heb een paar keer gereageerd op een woning die te koop kwam. Dat zou dan net moeten kunnen. Maar dan merk je dat er zo veel boven de vraagprijs wordt geboden en dan kun je niks meer."
Via Funda kwam ze uit bij een chalet op voormalig recreatiepark Rivierendal. "Ik heb natuurlijk wel goed nagevraagd of het wel kan: een postadres en dat ik bij de gemeente en belasting hier ingeschreven ben. Dat kon en ik vind het een heel fijne plek. Het is een dorpje op zich."

Veel vaste bewoners

Want naast de arbeidsmigranten die er ruim vertegenwoordigd zijn, is Wilma zeker niet de enige Neder-Betuwse die op deze manier op Rivierendal terecht is gekomen. "Ik sprak vorige week een man die woont hier al 32 jaar", vertelt zij. "Anderen 10 jaar, 13 jaar; ze hebben het allemaal prima naar de zin."
Onlangs heeft ze een 'weggeefkast' geïnstalleerd aan de doorgaande route langs haar chalet. Daarmee wisselen bewoners met name levensmiddelen uit. Want veel mensen die hier wonen kunnen zo'n steuntje goed gebruiken. Daarom vindt Wilma ook dat dit soort parken gewoon aan de reguliere woningvoorraad moeten worden toegevoegd.
"Zeker", zegt zij beslist. "Vooral gezien de woningnood van nu. Ook voor stelletjes die net beginnen of mensen in andere situaties die een woning nodig hebben. Het is zo belachelijk duur. Mensen kunnen het gewoon niet betalen."
Omroep Gelderland rijdt in februari en maart in een speciale bus door de provincie, om in samenwerking met lokale omroepen verkiezingsdebatten uit te zenden. Dus ben je benieuwd hoe de lokale politiek over dit onderwerp en andere kwesties in de gemeente denkt? Kijk dan om 15.00 uur naar het lokale verkiezingsdebat van Neder-Betuwe, in samenwerking met RTV Tiel. Meer informatie over het debat vind je op de pagina van GLD Stemt.
Zie ook: GLD Stemt