Rijk van Nijmegen

Vrouw vlucht dak op uit angst voor gewapende man

De brandweer haalt de gevluchte vrouw met een hoogwerker van het dak
De brandweer haalt de gevluchte vrouw met een hoogwerker van het dak © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - Een vrouw is maandagavond uit paniek het dak van een huis aan de Nijmeegse Symphoniestraat op gevlucht. Dat deed ze nadat ze door een man met een wapen was bedreigd. De brandweer moest haar met een hoogwerker redden.
Rond 22.15 uur kreeg de politie een melding van het incident. Uit het verhaal van de vrouw bleek dat ze was bedreigd en uit paniek haar toevlucht op het dak had gezocht. De verdachte zou een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn. Ze hadden volgens de politie een conflict in de relationele sfeer.
Om de vrouw naar beneden te krijgen, is de hulp van de brandweer ingeroepen. Die heeft haar met een hoogwerker van het dak afgehaald. De vrouw is daarbij ongedeerd gebleven.
Kijk naar beelden van de vrouw op het dak en de aanhouding van de verdachte:
Vrouw vlucht dak op uit angst voor gewapende man

Mannen in snackbar

De politie startte ondertussen een zoektocht, omdat de verdachte vermoedelijk nog in de omgeving was. Hij bleek samen met een andere man in een snackbar aan de Otto C. Huismanstraat te zitten.
De twee mannen wilden de zaak niet verlaten en omdat sprake was van een wapen, is een groep agenten naar binnen gegaan. Zij hebben de verdachte, die zich verzette, aangehouden.
Ook de andere man is meegenomen naar het politiebureau en wordt als getuige gehoord. In de auto van de 31-jarige verdachte troffen agenten een kapmes aan. Er is een onderzoek ingesteld naar de bedreiging.