Arnhem en omstreken

Vader misbruikte jarenlang zijn eigen dochters: 2,5 jaar cel

Volgens de rechter heeft de man zijn dochters jarenlang seksueel misbruikt.
Volgens de rechter heeft de man zijn dochters jarenlang seksueel misbruikt. © ANP
ARNHEM - Een 58-jarige man uit Arnhem moet 2,5 jaar de cel in, waarvan 10 maanden voorwaardelijk, voor het jarenlang plegen van ontucht met twee van zijn minderjarige dochters. De man krijgt daarnaast een contactverbod en moet een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. Dat heeft de rechtbank in Arnhem bepaald.
Volgens de rechter heeft de man zijn dochters jarenlang seksueel misbruikt. Daarbij heeft hij hen aangepraat dat het iets normaals was en deed hij alsof er niks aan de hand was. Pas toen de dochters oud genoeg waren om hulp te zoeken, heeft de man zijn schuld bekend.
De gebeurtenissen hebben volgens de rechter nog steeds een grote impact op de psychische gezondheid van de kinderen van de man.

Straf

De opgelegde straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Zodra de man zijn straf heeft uitgezeten, krijgt hij een proeftijd van drie jaar, mag hij zijn dochters niet meer zien en moet hij zich regelmatig melden bij de reclassering.
De man moet daarnaast aan iedere dochter 15.000 euro smartengeld betalen en de kosten vergoeden voor psychologische behandelingen.