Arnhem en omstreken

Vrouw koopt 'mooi object' bij kringloopwinkel, blijkt gevulde urn te zijn

De urn uit de kringloopwinkel
De urn uit de kringloopwinkel © Rheden Nieuws
DIEREN - Een vrouw heeft afgelopen week een gevulde urn gekocht bij een kringloopwinkel in Dieren. Dat schrijft Rheden.Nieuws.nl. In de winkel stond het te koop als een mooi druppel-object.
De vrouw, die anoniem wil blijven, was afgelopen week op koopjesjacht in een van de drie kringloopwinkels in Dieren. Bij een van de schappen stond de urn. Zij had meteen door dat het om een urn ging en heeft het toen gekocht. Toen bleek dat er ook nog daadwerkelijk inhoud in de urn zat. Het is een massief messing gegoten urn in een vorm van een traan.
Hoe de urn in de winkel heeft kunnen komen is niet bekend. Uit rondvraag van Omroep Gelderland bij de drie kringloopwinkels weten ze bij Rebuy en Show-It zeker dat ze de urn niet verkocht hebben. 2Switch laat in een eerste reactie weten het verhaal niet direct te herkennen, maar is met medewerkers in gesprek om te kijken hoe de vork in de steel zit.
De nieuwswebsite deed een oproep op Facebook, die is inmiddels al honderden keren gedeeld:
Mocht iemand een urn missen kan diegene zich melden bij de lokale nieuwssite. Als niemand zich meldt voor de urn, zal de koper op ten duur het as ergens zal uitstrooien.

Komt wel vaker voor

Mogelijk heeft de urn bij een inboedel gezeten en is zo onbedoeld door een medewerker in de winkel gezet als zijnde 'een mooi druppel-object'. Volgens Mar Bremer van kringloopwinkel Rebuy in Dieren kan dit wel eens vaker voorkomen. "Soms heb je wel eens een inboedel die je overneemt, daar kan wel eens een urn tussenzitten."
Ook Bremer heeft de Facebook-oproep gezien: "Ik moet zeggen dat je er niet meteen een urn uithaalt, dus dit had zo ook bij ons kunnen gebeuren." Wel zet het haar aan het nadenken. "Wij hebben bij ons in de winkel daar nog geen regels over voor het geval dat we een urn aantreffen. Goed om daar eens met elkaar over te spreken."