Rijk van Nijmegen

Het bruist weer bij De Treffers in Groesbeek, ziet Antoinette

GROESBEEK - Het bruist weer bij De Treffers in Groesbeek. Ook bij deze topamateurclub mag het eerste elftal weer spelen met publiek. Meer sfeer dus, en niemand is daar blijer mee dan Antoinette Gerrits. Zij is de vrouw die zorgt dat de ook de kantine weer klaar is om voetballers en publiek te ontvangen.
"Ik heb dit echt gemist. Dat je elkaar weer lekker voor de voeten kan lopen. " Al negen jaar is Antoinette de kantinebeheerder van De Treffers. Eerst als vrijwilliger, maar nu alweer zeven jaar in dienst. De kantine kan zonder corona best vol zijn. "Bij een mooie wedstrijd staan hier dan wel honderd mensen of meer. Het is alweer een paar maanden geleden dat het hier zo druk was."

Topwedstrijd is topdrukte

De geboren Groesbeekse heeft er bijna niet van kunnen slapen. Als coördinator van de kantine kriebelt het bij Antoinette al dagen. Op deze zaterdag, de eerste dag dat weer publiek bij wedstrijden van het eerste mag zijn, is IJsselmeervogels de tegenstander. En een pittige pot op het veld is drukte in de kantine. Dat weten Antoinette en haar vijf collega's al uren tevoren. "We moeten nog soep maken voor buiten, stokbroden snijden en broodjes gezond maken, en natuurlijk koffie voor de bestuursleden. Het is heerlijk dat het weer zo druk is."

Smaakt naar meer

En terwijl er al gezweet wordt op het veld lopen Antoinette en haar collega's zich in de kantine het vuur uit de sloffen, maar wel met een glimlach van oor tot oor. "Het is zo mooi om alles weer met elkaar te mogen doen. Dus laat maar komen die drukte."