Gelderland

Gezonder leven? Alice zegt dat 'biohacking' helpt

Willem te Molder en Frans Miggelbrink brengen een bezoek aan biohacker Alice Visser.
Willem te Molder en Frans Miggelbrink brengen een bezoek aan biohacker Alice Visser. © Omroep Gelderland
TIEL - Als iemand het over hacken heeft denken we al snel aan een computernerd achter een scherm vol met regels code. Maar volgens sommigen kan je je lichaam ook 'hacken'. Dat heet biohacking.
Je hoeft je lichaam dan niet aan te sluiten op een computer met allemaal snoeren. Men kijkt dan wat je kan doen om gezonder te leven. In I Love De Achterhoek gaan presentatoren Willem te Molder en Franks Miggelbrink ontdekken wat dat precies is. "Je moet goed kijken naar wat je lichaam eigenlijk vertelt", legt biohacker Alice Visser uit.
Bekijk hoe Frans en Willem het biohacken ondergaan.
Gezond leven door te 'hacken'? Alice helpt je met biohacking - I Love De Achterhoek

Trucjes

Eigenlijk is 'biohacking' niet meer dan slimme trucjes toepassen, eventueel met behulp van nieuwe technologie. "Tegenwoordig kunnen we alles testen met de nieuwste snufjes." Zo gebruikt Visser een speciale Ph-test waarmee zij kan kijken hoe zuur het lichaam is. Volgens haar zijn fysieke oefeningen gecombineerd met ademhalingsoefeningen de oplossing voor het hoge zuurgehalte.
Willem is enthousiast geworden: "Ik dacht echt dat het met hacken te maken had. Inbreken in de digitale wereld. Dit is echt nieuw. Thuis ga ik het ook wel doen, in ieder geval de ademhalingsoefeningen."
Bekijk hieronder de hele uitzending van I Love De Achterhoek.
I Love De Achterhoek - Technologie