Stedendriehoek

Wéér raak op 'dodenweg': zwaargewond slachtoffer zit bekneld in auto

De schade na het ongeluk langs het kanaal bij Loenen.
De schade na het ongeluk langs het kanaal bij Loenen. © Luciano de Graaf
LOENEN - Bij een ongeval op Kanaal Zuid ter hoogte van Loenen is een vrouw zwaargewond geraakt. Ze zat op de beruchte ‘dodenweg’ enige tijd bekneld in de auto.
Het ongeval op de weg tussen Apeldoorn en Eerbeek gebeurde rond 14.15 uur. Behalve vijf brandweerwagens en drie ambulances kwam ook een traumahelikopter ter plaatse. Die landde op een naastgelegen weiland. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de politie.
Bij het ongeval was ook een tweede auto betrokken, maar wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk. De politie doet onderzoek naar de toedracht. De weg blijft voorlopig in beide richtingen dicht.

Van 80 naar 60 en weer naar 80

De weg Kanaal Zuid staat vanwege meerdere (dodelijke) ongelukken al jaren te boek als levensgevaarlijk. De gemeenteraad van Apeldoorn besloot vorig jaar tot een pilot, waarbij de maximumsnelheid omlaag werd gebracht van 80 naar 60 kilometer per uur.
De pilot werd onlangs vroegtijdig beëindigd, omdat het volgens wethouder Wim Willems ‘een overhaast besluit’ bleek. Veilig Verkeer Nederland was niet te spreken over dat besluit, omdat het aantal ongelukken sinds de pilot drastisch zou zijn verminderd.