Liemers / Achterhoek

Bedrijf in Groessen waarschuwt voor oplichter

De echte auto's waar personeel van Palm in Groessen in rondrijdt.
De echte auto's waar personeel van Palm in Groessen in rondrijdt. © Palm Groessen
GROESSEN - Een man geeft zich uit als medewerker van tuinmachineverkoper Palm in Groessen. Hij belt mensen op om een afspraak te maken voor onderhoud of reparatie en gaat de apparaten vervolgens ook halen. Palm zegt de man niet te kennen. Dankzij een oplettende klant in Zevenaar kwam de zaak aan het licht.
“We zijn ontzettend geschrokken”, laat het bedrijf weten aan RTV Connect. “We kregen het via een van onze klanten te horen.”
Die klant rook onraad en belde met het bedrijf in Groessen. “De persoon die hier achter zit belt namens ons om een afspraak te maken voor het ophalen van de machines voor onderhoud of reparatie. Op de afgesproken dag en tijd komt er ook iemand langs, maar dat is geen medewerker van ons.”
Palm heeft de politie ingeschakeld. “Die heeft aangegeven de zaak verder uit te gaan zoeken", meldt Palm. "Helaas is er geen automerk of kenteken bekend. We weten alleen dat het om een oudere man gaat. Hij komt voorrijden in een grijze bestelbus en neemt de machines mee. Waarheen is nu nog onbekend.”

'Bel ons bij twijfel'

Palm roept iedereen met meer informatie of twijfels op contact op te nemen. “En geef uw machines nooit mee aan iemand die zich voordoet als medewerker van ons en die niet in onze bestickerde bus rijdt. Daarnaast dragen onze medewerkers altijd bedrijfskleding.”