Achterhoek

Brand in partycentrum Drempt nog onder vergrootglas

De grote brand in Drempt
De grote brand in Drempt © Persbureau Heitink
DREMPT - De brand in een partycentrum in Drempt ligt nog onder een vergrootglas. De politie is aan het onderzoeken of een 'groter onderzoek' nodig is naar de brand. Dinsdag sloegen de vlammen metershoog uit het pand aan de Zomerweg. Bij die brand kwam ook asbest vrij.
"Op dit moment wordt er onderzoek gedaan naar de brand in Drempt. Dat is vooral een verkennend onderzoek om te kijken op welke manier een eventueel groter onderzoek noodzakelijk is", zo laat een politiewoordvoerder weten.
Er gaan geruchten dat de brand in het partycentrum aangestoken zou zijn. In een eerdere reactie aan Omroep Gelderland ontkrachtte de politiewoordvoerder echter dat er sprak zou zijn van brandstichting.

Tweede partycentrum

De eigenaren van het partycentrum in Drempt hadden eerder ook een ander partycentrum in Loil. Dat pand ging echter in oktober 2019 ook in vlammen op. Eigenaren Murat Yilmaz en Murat Sahingöz hadden het pand toen ruim twee jaar in het bezit. Ze hebben in de nasleep van de brand lang gestreden om ervoor te zorgen dat de verzekeraar over de brug kwam. Inwoners van het dorp hebben lang tegen het afgebrande pand aan moeten kijken.
In juni 2020 is het pand uiteindelijk gesloopt, nadat de resten zeven maanden zijn blijven liggen. "We zijn heel blij, we hebben hier lang op gewacht", zei eigenaar Murat Yilmaz toen.

Asbest in de omgeving

De gemeente Bronckhorst heeft in de dagen na de brand openbare wegen en voetpaden in de omgeving van het partycentrum in Drempt schoongemaakt. Maar op daken, in dakgoten, tuinen en plantsoentjes kan nog asbest liggen. De gemeente heeft tuinen en gemeentelijke plantsoenen afgezet, die worden schoongemaakt door een gespecialiseerd bedrijf.
Zolang er nog asbest ligt, krijgen omwonenden het advies om ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden en aanwezige ventilatiesystemen nog niet te gebruiken. Ook klinkt het advies om kinderen niet te laten spelen op verontreinigde plekken en huisdieren daar niet te laten komen.