Arnhem en omstreken

Politie stuit per toeval op GHB-lab in woning

Politie treft GHB-lab aan in Arnhemse woning
Politie treft GHB-lab aan in Arnhemse woning © Jasper Lindner / Omroep Gelderland
ARNHEM - Politieagenten troffen dinsdagmiddag een drugslab aan in een woning in het centrum van Arnhem. In het pand werden voorbereidingen getroffen om de harddrug GHB te maken. Burgemeester Ahmed Marcouch heeft de woning woensdag laten afsluiten. Er zijn twee mannen aangehouden.
De verdachten waren op het moment van de inval in de woning aan de Ruiterstaat aanwezig. Het gaat om een 25-jarige man en 27-jarige man. Beiden komen uit Arnhem.

Per toeval gevonden

Agenten gingen in verband met een andere melding richting de woning en stuitten daar per toeval op het drugslab. In de woning werden onder andere grondstoffen en vloeistoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van GHB.
Deze harddrug wordt illegaal gemaakt van bepaalde schoonmaakmiddelen en gootsteenontstoppers. Volgens de politie werd er daarnaast ook nog een aantal gegevensdragers in beslag genomen, zoals twee telefoons.

Strenge aanpak ondermijnende drugscriminaliteit

Burgemeester Marcouch werkt al langer samen met politie, gemeente en partners in de strijd tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Hij kan naast strafrechtelijk vervolgen ook illegaal verkregen vermogen afpakken en panden sluiten.
De burgemeester wil 'veilige wijken, zonder criminelen met valse beloftes en snel geld die onze jongeren op het verkeerde pad brengen'.

'Ongure types gevaar voor buurt'

Marcouch vervolgt in zijn reactie op het gevonden drugslab: "We willen geen risico op brand en explosie, de aanloop van ongure types en andere gevaren voor buur en buurt die dankzij deze kwaadaardige productielabs in een klein hoekje zitten. En niet te vergeten de gevaren voor de gebruiker van het schadelijke eindproduct van deze labs, zoals verslaving of out gaan.”