Noord-Veluwe

Muzikant Jelle Paulusma komt tot rust in Gelderse bossen: 'Even oorverdovend niets'

Jelle Paulusma met presentator Christon Kloosterboer.
Jelle Paulusma met presentator Christon Kloosterboer. © Omroep Gelderland
ERMELO - Soms wil hij even wegvluchten uit de drukke stad. Jelle Paulusma, voormalig frontman van de band Daryll-Ann, woont in Amsterdam, maar zoekt met regelmaat de rust van de Gelderse natuur op. "Het is dan even oorverdovend niets."
In het televisieprogramma De Troubadours gaat Paulusma samen met presentator Christon Kloosterboer terug naar zijn wortels. Hoewel hij in 1965 werd geboren in Sittard, groeide hij op in de omgeving van Ermelo en Harderwijk. "Daar ben ik groot geworden. Mijn vader zat in het leger en daarom zijn we een aantal keer verhuisd. Na een tijd in Duitsland kochten mijn ouders hier in de buurt een huis." Daar woonde hij met zijn ouders, tweelingbroer en oudere zus.
Luister naar het lied wat Jelle Paulusma schreef over zijn jeugd.

'Prima jeugd'

De muziek kwam er al vroeg in bij de artiest. "Op school hadden we een discotheek waar je platen kon lenen. Daar was heel veel aandacht voor muziek." Daar leende hij één van zijn eerste platen. "De eerste die ik eruit trok was een plaat van Neil Young. Die kende ik al van mijn ouders. Ik trok een witte plaat eruit met een lelijke tekening. Ik dacht: doe maar. Dat was dus van Neil Young."
In het weekend ging de familie Paulusma vaak het bos in, met vader voorop. Vaak naar het Speulderbos, met de 'dansende bomen'. "Ik heb goede herinneringen aan het bos", legt hij uit. "Ik kom hier regelmatig, zeker de afgelopen twee jaar tijdens de coronapandemie." Als je uit de drukte van Amsterdam komt, is het "hier even oorverdovend niets."
In De Troubadours schrijft Jelle Paulusma samen met presentator Christon Kloosterboer een lied, ditmaal over zijn jeugd en eigen muzikale roots. "Ik had eigenlijk gewoon een gelukkige en fijne jeugd, weer eens wat anders", grapt hij.
Bekijk hieronder de hele uitzending van De Troubadours.
De Troubadours - Jelle Paulusma