Noord-Veluwe

Teun zag spookrijder ongeluk veroorzaken: 'Ik heb een uur staan shaken'

De snelweg is in de richting van Harderwijk afgesloten.
De snelweg is in de richting van Harderwijk afgesloten. © Stefan Verkerk / NewsUnited
HET LOO OLDEBROEK - "Je bent even helemaal ontdaan", vertelt Teun. De vrachtwagenchauffeur uit Epe reed dinsdag op de A28 bij 't Loo toen hij een spookrijder zag inrijden op een andere automobilist en een ravage veroorzaakte. Hij schoot meteen de vluchtstrook op om 112 te bellen.
"Ik zat in de vrachtwagen en dan zit je natuurlijk wat hoger", vertelt Teun. "Ik zag de koplampen van de spookrijder al op 400 meter aankomen. Ik dacht nog bij mezelf: dit is raar, want deze banen gaan dezelfde kant op."
De Epenaar begon meteen met lichtsignalen te geven aan de spookrijder. "Ik zag iedereen knipperen. Daarna ben ik op de vluchtstrook gaan rijden en een fractie later zie je de spookrijder en een andere automobilist op elkaar botsen. Dan schrik je heel erg en ben je even helemaal ontdaan. Ik dacht echt: wat gebeurt hier? Ik was ook aan het bellen met mijn dochter en ik heb meteen opgehangen. Ik heb meteen 112 gebeld."
Dat leverde meteen resultaat op. Buiten het feit dat veel andere omstanders al hulp probeerden te bieden, waren de hulpdiensten er binnen no time, zegt Teun. "Ik ben ook meteen van de vluchtstrook afgegaan om de baan vrij te maken voor de hulpdiensten. Ze kwamen van alle kanten, ze waren er heel snel."

'Nog nooit meegemaakt'

Als vrachtwagenchauffeur zit de Epenaar veel op de weg. Toch heeft hij zo'n ongeluk nog nooit meegemaakt. "Je hoort het wel eens op de radio, maar ik heb het nog nooit meegemaakt. Ik heb ook wel een uur staan shaken en mijzelf afgevraagd wat er is gebeurd."
Inmiddels gaat het weer beter met Teun en is hij weer op de weg. "Ik heb geen problemen, maar het is ook veel erger voor diegenen die het overkomen zijn. Ik ben er wel ontdaan door, maar dat staat in het niets vergeleken met hoe zij zich voelen."