Stedendriehoek

Politieachtervolging eindigt in crash, verdachte spuugt agent in gezicht

Ook de vangrail raakte beschadigd door de crash.
Ook de vangrail raakte beschadigd door de crash. © Luciano de Graaf
BEEMTE BROEKLAND - Een wilde politieachtervolging is dinsdagavond laat geëindigd in een crash op de A50, ten noorden van Apeldoorn. De verdachte spuugde na zijn aanhouding een agent in zijn gezicht.
De politie gaf de bestuurder aan het eind van de avond een stopteken, nadat een ANPR-camera het kenteken van zijn Golf had opgepikt. Dat betekent dat het kenteken gesignaleerd stond, bijvoorbeeld omdat de eigenaar nog boetes heeft openstaan of gezocht wordt door justitie.
Bekijk hier beelden van de crash:
Politieachtervolging eindigt in crash

Politieauto beschadigd

De bestuurder negeerde het stopteken en ging ervandoor. Zo’n tien politieauto’s waren vervolgens betrokken bij de achtervolging. De snelweg tussen Vaassen en Apeldoorn was een tijd lang afgesloten.
Rond 23.15 uur knalde de verdachte met zijn auto tegen de vangrail. Ook een politieauto raakte bij de crash beschadigd. Niemand raakte gewond, wel moesten beide voertuigen worden afgesleept.
De beschadigde politieauto wordt afgesleept.
De beschadigde politieauto wordt afgesleept. © Luciano de Graaf
Nadat de man was aangehouden en een drugstest had ondergaan, werd hij in een politieauto gezet. Daar spuugde hij een agent in zijn gezicht, meldt een videocorrespondent. De verdachte kreeg vervolgens een spuugmasker op.

Door het lint

Op weg naar het bureau in Apeldoorn ging het weer mis: de verdachte ging in de auto door het lint. Ook toen moesten meerdere politieagenten te hulp schieten.
Waarom de bestuurder ervandoor ging is niet bekend.