Rivierengebied

Brandweerman Anton rukte uit voor brand in zijn eigen bedrijf

Brandweerman Anton is ook de eigenaar van het bedrijf waar de brand woedde.
Brandweerman Anton is ook de eigenaar van het bedrijf waar de brand woedde. © Persbureau Heitink / Omroep Gelderland
OCHTEN - Brandweerman Anton kreeg dinsdagavond melding van een 'industriebrand' in Ochten. Hij reageerde in eerste instantie zoals hij altijd doet en ging naar de kazerne, maar aldaar kwam hij erachter dat het zijn eigen bedrijf betrof. "Ik ben meegegaan zoals ik bij een andere brand zou doen."
Anton de Greef is eigenaar van Hummer B.V. en dus ook brandweerman in de regio. Hummer B.V. produceert kruiwagens en in het deel van het bedrijf waar de brand woedt, liggen veel wielen en banden. En dat betekent veel rubber. "De straffe wind wakkerde het vuur aan", vertelt De Greef tegenover Omroep Gelderland. "Maar de exacte oorzaak is nog onbekend."
Bekijk hier de reactie van Anton:
Brandweerman Anton rukte uit voor een brand bij zijn eigen bedrijf

'Pieper ging af'

Hij vertelt hoe hij het nieuws hoorde. "Mijn pieper ging af", legt hij uit. "Ik ging naar de kazerne vanwege de melding van een industriebrand. Daar hoorde ik dat het mijn pand betrof. Ik ben zelf chauffeur op de bluswagen. Ook nu ben ik meegegaan en ingezet zoals bij iedere andere brand. Eenmaal op locatie zag ik gelijk dat het een afbrandscenario zou zijn."
"Ik ben een vrij nuchter persoon", vervolgt hij. "Zo'n brand is erg en er werken veel mensen, maar er was gelukkig niemand binnen. Alles is verder vervangbaar. We gaan nu kijken of we een plan kunnen bedenken om binnen drie maanden weer op te starten."

'Gaat veel geld kosten'

"De productielocatie is nu totaal weg. Niet alle machines zijn vervangbaar. Dat gaat veel geld kosten. Het is economisch ook niet de makkelijkste tijd. We moeten nu zien hoe snel we alles voor elkaar krijgen. Het pand is het probleem niet. De voorraden en de machines zijn een uitdaging. De sfeer is gelaten en het personeel is aangeslagen, maar ik ga ervan uit dat we het binnen drie maanden op kunnen lossen."
De oorzaak van de brand is volgens De Greef nog onbekend.