Rivierengebied

Zwarte rookwolken bij grote brand in bedrijfspand Ochten

De loods bezwijkt onder de hitte van het vuur.
De loods bezwijkt onder de hitte van het vuur. © Persbureau Heitink
OCHTEN - Aan de Industrieweg in Ochten is dinsdag aan het begin van de avond een zeer grote uitslaande brand uitgebroken. De vlammen sloegen hoog uit het dak van de loods en er kwam dikke zwarte rook vanaf.
De brandweer rukte met veel voertuigen uit om het vuur onder controle te krijgen. Op het moment dat de brand uitbrak was er niemand in het pand aanwezig. Een woordvoerder van de veiligheidsregio stelt dan ook dat er geen gewonden zijn gevallen.

Overslaan voorkomen

Een deel van het gebouw stond dusdanig in brand dat het niet meer te redden was. De brandweer heeft kunnen voorkomen dat de brand over is geslagen naar naastgelegen panden.
Voor het blussen van de brand werd water uit de Linge gepompt. De slangen waar het water doorheen liep, lag over de weg in de omgeving, daarom zijn een aantal omliggende wegen afgesloten. Even voor 21.00 uur meldde de veiligheidsregio dat een aantal brandweervoertuigen terug zijn naar hun kazernes. Achtergebleven voertuigen worden nog ingezet om na te blussen, dit kan nog de hele avond duren.
Bekijk de beelden van de heftige brand.
Zwarte rookwolken bij grote brand in bedrijfspand
De brand woedde in een loods van een bedrijf dat zou handelen in onder andere kruiwagens en klimmaterialen. Er is geen NL-alert verstuurd aan mensen in de regio. "De rook trekt niet over of richting een woonwijk. Dit monitoren we continu en als het nodig is, dan ondernemen we actie hierop, ook in de communicatie", schrijft de veiligheidsregio.