Rijk van Nijmegen

'Zonder jullie hadden we het niet gered, denk ik'

GROESBEEK - Tientallen reacties stroomden begin deze maand binnen na een oproep van Kim uit Groesbeek bij Gelderland Helpt. Ze was op zoek naar mensen die haar hulphond Cooper af en toe kunnen uitlaten. Door haar spasme en voortdurende pijn in haar benen, lukt het haar niet altijd om dit zelf te doen.
Mijn telefoon bleef maar gaan, vertelt Kim. 'Ik kon het gewoon niet geloven, dit is toch fantastisch. Ik had natuurlijk wel gehoopt dat wat mensen zouden reageren, maar hier heb ik gewoon geen woorden voor. Zonder jullie hadden we het niet gered denk ik." Ze is dolgelukkig dat er zoveel reacties kwamen van mensen uit Groesbeek en omgeving.

Steun en toeverlaat

Cooper is de steun en toeverlaat van Kim. Hij helpt haar met allerlei dagelijkse dingen. "Cooper helpt mij met dingen oprapen van de grond, deuren openen en steunt mij tijdens moeilijke dagen", legt ze uit.
In deze reportage vertelt Kim over haar situatie:
'Zonder jullie hadden we het niet gered denk ik'
Begin januari was er nog even sprake van dat Cooper misschien weg zou moeten bij Kim. "Als er geen mensen zijn die mij kunnen helpen, dan moet ze misschien maar weg", vertelde ze destijds in tranen.

Appgroep

Inmiddels ziet de situatie er dus heel anders uit en heeft Kim een appgroep aangemaakt met 30 mensen die haar willen helpen bij het uitlaten, onder wie Romiley. "Ik zag de oproep voorbijkomen en ik ben helemaal dol op honden. Ik vind het gewoon tof om haar hiermee te kunnen helpen. Ik neem haar af en toe mee naar het strand om lekker uit te waaien en hoop daardoor dat ze Kim weer wat beter van dienst kan zijn."
Kim wil graag iedereen bedanken voor het reageren en de aangeboden hulp. Ook ergens hulp bij nodig of uw hulp aanbieden? Kijk dan op gelderlandhelpt.nl