Gelderland

Storm Corrie blaast busje van de weg en laat veel bomen knakken

Langs de N348 in Gorssel is een grote boom omgewaaid.
Langs de N348 in Gorssel is een grote boom omgewaaid. © Rens Hulman/News United
ARNHEM - Gelderland maakte zich op voor storm Corrie, die over ons land raasde vandaag. In onze provincie heeft ze er vooral voor gezorgd dat bomen omwaaiden, takken de weg versperden én een busje van de weg werd geblazen.
Hoewel de windsnelheden in het westen van ons land veel hoger lagen, waren Gelderse bomen niet veilig voor storm Corrie. Onder meer in Gorssel, Apeldoorn, Hoenderloo en Putten moesten bomen het ontgelden. De brandweer moest op verschillende plekken uitrukken om bomen van huizen en wegen te halen.
Op de A18 werd een bestuurder nog wel even opgeschrikt door een flinke windstoot. Het witte busjes kon niet meer op de weg blijven en werd in de greppel naast de snelweg geblazen.
Langs de A18 vloog een busje in de greppel.
Langs de A18 vloog een busje in de greppel. © 112achterhoek-nieuws.nl
Tussen Beekbergen en Hoenderloo is de brandweer lange tijd bezig geweest om loshangende takken uit bomen te halen, waarna het verkeer weer veilig over de Berg en Dalweg kon rijden. In de Bommelerwaard moest de brandweer ingrijpen, omdat delen van een reclamezuil langs de A2 over de snelweg vlogen.

Windkracht

Vooral in het noorden en westen van onze provincie lijkt het toch best hard te zijn gegaan. In de Achterhoek, met name in het uiterste puntje aan de Duitse grens, werd 'slechts' windkracht 4 gemeten en was er weinig aan de hand.
Het KNMI heeft code geel vanwege de zware windstoten inmiddels weer ingetrokken.