Stedendriehoek

De eerste lammetjes zijn geboren: 'En er komen er waarschijnlijk nog 200 achteraan'

Herdersechtpaar Elly en Harrie met een van de lammetjes.
Herdersechtpaar Elly en Harrie met een van de lammetjes. © Omroep Gelderland
WARNSVELD - De eerste lammetjes van dit jaar zijn geboren. Ook bij de schaapskudde de Belhamel in Warnsveld is de lammertijd begonnen. Het ene na het andere lammetje wordt geworpen.
Het zachte geblaat van de pasgeboren lammetjes is te horen in de stal. Schaapherdersechtpaar Harrie en Elly Jansen zorgt samen met vrijwilligers voor de schapen. De teller staat nu op dertien, vertelt Harrie. "Er moeten er waarschijnlijk nog 200 achteraan komen."
De eerste lammetjes van dit jaar van schaapskudde de Belhamel:
Schattig! De eerste lammetjes zijn geboren
Het echtpaar had het financieel zwaar en bedacht in de coronatijd een manier om het publiek toch aan zich te binden. Online kon je lammetjes adopteren en nu is er een variant: de schapenbingo. Het publiek kan bingokaarten bestellen en als de schapen een lam werpen worden de oornummers van de dieren genoteerd. Wie wint, ontvangt een verrassing.

Lammetje Vera

Harrie en Elly hadden ook nog een verrassing: het derde lammetje dat vandaag werd geboren is vernoemd naar Omroep Gelderland-verslaggever Vera. En het toeval wil dat Vera zelf ook het derde kind van haar ouders is.
Verslaggever Vera Eisink met het naar haar vernoemde lammetje.
Verslaggever Vera Eisink met het naar haar vernoemde lammetje. © Omroep Gelderland

Lammetjesdag

Eind maart verwachten Harrie en Elly weer publiek te kunnen ontvangen op een met Natuurmonumenten georganiseerde lammetjesdag. "Wel met tijdslot. Dat heeft corona ons gebracht. Maar we willen iedereen ook de aandacht geven en daar is het tijdslot een handig ding voor."
Luister naar de reportage op de radio: