Noord-Veluwe

Gloednieuwe partij levert voor eerst kandidatenlijst in: 'We zijn al blij met één stem'

De lijsttrekker en vier kandidaat-raadsleden van Duurzaam Oldebroek.
De lijsttrekker en vier kandidaat-raadsleden van Duurzaam Oldebroek. © Omroep Gelderland
OLDEBROEK - Politieke partijen die over zes weken aan de verkiezingen mee willen doen, moesten maandag hun kandidatenlijst inleveren op het centraal stembureau van de gemeente waar ze willen meedoen. In de gemeente Oldebroek heeft de nieuwe politieke partij Duurzaam Oldebroek ook een lijst ingeleverd.
Het is maandagochtend 9.00 uur. Op het gemeentehuis van Oldebroek komen de vijf kandidaten van de gloednieuwe partij Duurzaam Oldebroek samen de kandidatenlijst van hun partij inleveren. "Als nieuwe partij moesten we twintig ondersteuningsverklaringen hebben. Dat zijn mensen die zeggen we hebben vertrouwen in de lijst en in de partij. Die handtekeningen heb ik, dus we mogen mee doen", vertelt Ard Overkempe, de lijsttrekker van Duurzaam Oldebroek.

Jong

De 22-jarige Ard en zijn 18-jarige broer Jarne hebben Duurzaam Oldebroek in november opgericht. "We hebben de partij opgestart met de gedachte dat we Oldebroek willen verduurzamen en vergroenen en socialer willen maken", aldus Ard.
Dat ze jong zijn vinden ze een pluspunt. "Juist omdat ik zo jong ben kan ik ook anders kijken. De uitdagingen waar we voor staan hebben een nieuwe koers nodig en dat kunnen wij bieden want we zitten niet vast in de oude kaders".

Oud

Ook de 18-jarige Jerre Tiemens is kandidaat-raadslid voor de partij. Maar om toch ook wat ervaring en expertise in de partij te hebben, hebben zich ook twee ouderen aangesloten. Dat zijn Michiel Werner en de 50-jarige Dick Post. "Ik zag dat Ard een partij had opgericht en dacht: die kunnen goed ondersteuning gebruiken", zegt Dick. "Als ik Ard zo zie doet ie het goed hoor, maar ik heb managementervaring en met mij halen ze veel kennis in huis".
Of de inwoners van de gemeente Oldebroek behoefte hebben aan Duurzaam Oldebroek zal op 16 maart duidelijk worden. De kandidaten hebben goede hoop dat ze voldoende stemmen krijgen. "We zijn in ieder geval blij met één stem en alles wat erbij komt is mooi meegenomen", aldus Dick.