Stedendriehoek

Handhavers sluiten stampvolle kroeg: 'Mensen knuffelden elkaar eindelijk weer'

Café Den Olifant was stampvol.
Café Den Olifant was stampvol. © ANP, ter illustratie
APELDOORN - Wijnbar & Tapperij Den Olifant in Apeldoorn moet voorlopig dicht blijven omdat de coronaregels zijn overtreden. Handhavers constateerden zaterdagavond dat het veel te druk was in de kroeg.
Volgens kroegbaas Frits Groeneveld was het erg gezellig bij de heropening van zijn kroeg. “We hadden eindelijk weer mensen met een glimlach. Mensen zagen en knuffelden elkaar weer”, schrijft hij op Facebook.
Anders hadden we net de kosten van de vuilnis kunnen betalen
En toen kwamen de handhavers van de gemeenten met ‘de nare boodschap’ dat ze dicht moesten. “We hebben geconstateerd dat ze zich niet aan de coronaregels hielden. Toen is Den Olifant gesloten”, laat een woordvoerder van de gemeente daarover weten.
De kroeg in hartje Apeldoorn.
De kroeg in hartje Apeldoorn. © Google Street View
Volgens haar was het te druk in de kroeg en werd er ook niet gedaan aan de verplichte placering. Dat erkent Groeneveld: “Natuurlijk hadden we mensen kunnen laten zitten op een stoel met anderhalve meter per groep. Hadden we kunnen doen. Maar dan had ik in ons kroegje vier tafels kunnen vullen. En daar hadden we net de kosten van de vuilnis mee kunnen betalen.”

Consequenties

De kroegbaas zegt er bewust voor gekozen te hebben ‘gewoon vol’ open te gaan, om de vaste gasten en leveranciers te bedanken voor hun steun de afgelopen periode. Hij hoopt snel weer open te kunnen.
Volgens een woordvoerder van de gemeente wordt er maandag gekeken wat de consequenties zijn. Tot die tijd moet de kroeg gesloten blijven. Andere horecagelegenheden in Apeldoorn hielden zich volgens haar wel aan de coronaregels.